This Too Shall Pass

just everything is THIS TOO SHALL PASS
Kedai Online Denaihati Network

Wednesday, 20 June 2007

The Convocation and Friendship

MOHD ZAIMI MOHD NOOR (My Senior and best buddy)

UMP's first convocation was being held at Dewan Jubli Perak Teluk Cempedak. Lebih kurang 600 pelajar yang menerima ijazah dan diploma ketika itu. Hari paling bermakna dan bahagia kepada mereka yang telah berhempas pulas belajar selama beberapa tahun lamanya dan di hari penganugerahan itu...tiada perkara yang boleh digambarkan melainkan kebahagiaan yang turut dikongsi bersama ahli keluarga dan teman-teman.

Pada aku...hari konvokesyen pertama tersebut sungguh bermakna kerana sahabat aku yang tersayang menerima ijazah dan diploma (Mohd Zaimi Mohd Noor dan Anuar Mohd Ariff), TAHNIAH buat kalian berdua kerana berjaya menamatkan sesi pengajian dengan cemerlang. Sekarang ini, kedua2nya sudah pun bekerja di sebuah company antarabangsa dalam bidang masing2....aku sentiasa bangga menjadi sahabat kalian.


I might give my life for my friend, but he had better not ask me to do up a parcel Friends are the most important ingredient in this recipe of life The most I can do for my friend is simply to be his friend. I have no wealth to bestow on him. If he knows that I am happy in loving him, he will want no other reward. Is not friendship divine in this?

3 comments:

Anonymous said...

bersabarlah dalam menghadapi kehidupan ini...

fighting !

Anonymous said...

jia you abg dayat! (^,~)V

Wanpetunjuk said...

ermmm...sabar itu adalah amalan yang mulia...amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...